Lammefjordens Jagtforening

Hunde Nyt

Ændring af praksis i forbindelse med Kennelhoste

Desværre har vi, 2 år i træk, til hundetræning været uheldig at have hunde, som er smittet med kennelhoste. Det gør, at vi ikke kan udføre træningen og derfor må aflyse.

Da vi har et rigtig godt samarbejde med Snertinge Dyrehospital, kontaktede vi dem for at høre, hvordan vi bedst muligt kan undgå dette i fremtiden.
Derfor har vi besluttet, at der ikke længere forefindes vandskåle i foreningen.
Den er ikke blot pillet ned, den er fjernet helt.
Så har du hund med ud til os, så husk at tage en vandskål med, vand kan man stadig få
 
Vi har samtidig besluttet, at vi, i fremtiden, vil bede kursisterne om at lade deres hund vaccineres med BbPi, da den dækker 90%, hvor den alm vaccine kun dækker 50-60%
 
Som forening arbejder vi hele tiden på at gøre tingene bedre og mere sikkert at komme ude hos os. Derfor vil vi bede jer om, at I ikke tager en syg hund med ud på vores arealer. Det håber vi, at I har forståelse for.
 
Hvad er kennelhoste?
Kennelhoste er en samlet betegnelse for forskellige smitsomme luftvejsinfektioner hos hunde. Kennelhoste er meget smitsomt og det mest typiske symptom er en tør, rungende hoste.
 
Symptomer
  • Akut opstået, kraftig og vedvarende hoste
  • Ubehag fra halsen – ofte tror dyreejeren, at hunden har fået noget i halsen
  • Hosten kan være fugtig eller tør, og forværres i forbindelse med motion
  • Nysen og vandigt flåd fra næse og øjne
  • Nedsat appetit og let feber
Hvordan smitter kennelhoste?
Kennelhoste er meget smitsomt og spredes sædvanligvis via direkte kontakt i den tid hvor hunden har symptomer, eller via dråbesmitte over nogle meters afstand hvis hunden nyser eller hoster. Smitstoffet kan overleve i en kortere periode i miljøet eller på ting, og på denne måde spredes indirekte til andre hunde. Bordetellabakterien kan tilmed udskilles fra et symptomfrit individ eller fra raske hunde.
 

Kennelhoste hos hvalpe

Hos de fleste voksne hunde er kennelhoste en generende, men dog ufarlig sygdom. Hos hunde med et svagt immunforsvar, herunder hvalpe, kan kennelhosten dog være farlig. Man bør derfor altid være opmærksom på kennelhostesymptomer hos hvalpe og søge behandling hos dyrlæge, hvis hvalpen er påvirket eller nedstemt.

opdateret 11-09-2021